Без проблеми за финалиста от 2022-ра: Рууд потегли с успех над отстранилия Григор в София

от в 02:41 на 25.03.2023
Мартин Петков

Каспър Рууд през настоящия сезон така и не успява да намери себе си и нивото, което ни предостави в хода на 2022-ра, като разочароващите резултати го следват неизменно във всеки един турнир. Днес обаче норвежецът показа своето истинско лице на корта и откри победоносно участието си на Мастърса в Маями, където преди година преклони глава в мача за титлата срещу Карлос Алкарас, който впоследствие го спря и във финала на US Open. Световният номер 4 успя да преодолее съпротивата на Иля Ивашка, който, както добре помним, острани Григор Димитров на Sofia Open, след час и 23 минути игра, подчинявайки го с крайното 6:2 6:3, с което се класира за третия кръг във Флорида и му предстои сблъсък срещу 26-ия поставен в схемата - Ботик ван де Зандсхулп.

В началните моменти от двубоя още ясно си пролича вдъхновението в играта на скандинавеца, който разчиташе безрезервно на вездесъщия си форхенд в офанзивен план, като печелившите удари от ракетата му се множаха неспирно и той взе ранен пробив аванс. Постепенно силното представяне на Рууд беше напът да претърпи пълен крах, след като белорусинът се възползва от колебливия сервис на фаворита и засвидетелства стабилността си при размените от основната линия, като достигна брейкбол. Именно при неблагоприятната ситуация миналогодишният финалист от надпреварата демонстрира здрави нерви, за да запази преднината си, като впоследствие съумя допълнително да разгърне класата си в миговете, когато атакуваше, и дублира предимството си в резултата, записвайки откриващия сет на сметката си.

Високото качество в играта на норвежеца намери приложение на корта и на старта на втората част, след като той продължи с все същата увереност да бележи уинъри се откъсна напред с пробив. Крайно неубедителен гейм на сервис обаче му коства завоюваната преднина и световният номер 80 осъществи рибрейк, за да възстанови паритета. Това му действие по никакъв начин не успя да помрачи тонуса в представянето на Рууд, който остана все така продуктивен с длановия си удар и скоропостижно поднови водачеството в резултата, като повече нито за секунда не допусна колебания и сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без проблеми за финалиста от 2022-ра: Рууд потегли с успех над отстранилия Григор в София Мартин Петков
Теми:  
atp | Иля Ивашка | каспър рууд | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook