Без проблеми за миналогодишния шампион: Чорич пречупи Корда на старта в Синсинати

от в 19:49 на 15.08.2023
Мирела Николова

Борна Чорич откри защитата на миналогодишната си титла в Синсинати с победа в последователни части над световния №30 Себастиан Корда. След като през вчерашния ден се наложи срещата да бъде прекъсната в края на втория сет поради продължителните валежи в Охайо, днес хърватинът също показа високо ниво на игра и успя да довърши започнатото, за да се поздрави с крайната победа - 7:6(5) 6:4. Така той продължава към втория етап на турнира, където му предстои да се изправи срещу победителя от мача между Хуберт Хуркач и Танаси Кокинакис.

В откриващите минути от двубоя защитаващият шампион изпитваше сериозни колебания от сервис линията и позволяваше на американеца да диктува разиграванията. Възползвайки се от неубедителните изяви на противника, Корда първи излезе напред с пробив и 3:1, но съвсем скоро Чорич значително изостри ударите си, което водеше до чести предизвикани пропуски на 30-ия в света, и не след дълго равенството бе възвърнато. Последваха безпроблемно спечелени геймове от сервиращите и така се стигна до тайбрек, в който местният представител бързо натрупа преднина от 5:2, но оттам насетне рязко понижи нивото си и хърватинът успя да спечели следващите 5 поредни точки, за да отмъкне дебютната част.

Началото на втория сет бе белязано от три последователни пробива, като Чорич бе първият, който спечели подаването си и да поведе с 3:1. В оставащите геймове балканецът успяваше да извлече максималното от началния си удар, с който поемаше контрол в разиграването и безпроблемно завършваше в своя полза. По този начин той опази аванса си от брейк и достигна до крайния успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без проблеми за миналогодишния шампион: Чорич пречупи Корда на старта в Синсинати Мирела Николова
Теми:  
atp | борна чорич | Обзори | себастиан корда | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook