Без проблеми за новия номер едно: Медведев разгроми Гофен на старта в Хале

от в 14:16 на 15.06.2022
Калоян Соколов

Миналата седмица завърши с известно разочарование за Даниил Медведев, след като той допусна неочаквано поражение на финала в Хертогенбощ, където беше надигран от сензацията Тим Ван Райтховен. Все пак утешителната награда не беше никак малка за руснака, който отново се възкачи на върха в световната ранглиста. Днес пък новият номер едно изигра дебютния си двубой от надпреварата в Хале и не остави никакви шансове на Давид Гофен - 6:3 6:2.

Белгиецът получи тежка контузия именно в същия град през миналата година, която го извади до края на сезона, но завръщането му не беше особено благополучно, защото топ поставеният демонстрира тенис на много високо ниво и си осигури сблъсък с Иля Ивашка в осминафиналите на турнира.

Първата част протече сравнително равностойно, но Медведев можеше да разчита на множество лесни точки от началния си удар, докато Гофен трябваше да се бори във всяко едно разиграване на собствен сервис. Бившият член на топ 10 показа за пореден път богатия си арсенал от отигравания и излизаше победител в немалко размени от дъното на корта, само че мощта на руснака взе връх и той осъществи решителен пробив, с който извоюва успеха в сета.

Втората част се разви далеч по-скорпостижно в полза на водача в схемата, тъй като интензитета в действията на непоставения състезател спаднаха сериозно и той започна да допуска множество неточности в завършващата фаза на играта. Московчанинът с лекота поведе с 4:0 гейма, а оттам насетне нямаше връщане в мача за белгиеца и победата закономерно отиде в актива на Медведев.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без проблеми за новия номер едно: Медведев разгроми Гофен на старта в Хале Калоян Соколов
Теми:  
atp | давид гофен | даниил медведев | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook