Без проблеми за световния номер 1: Медведев с образцово начало в Синсинати

от в 06:52 на 17.08.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев откри по страхотен начин сезона си на твърди кортове, след като завоюва трофея в Лос Кабос, но впоследствие имаше малшанса да срещне Ник Кирьос на старта в Монреал и допусна поражение. Днес обаче световният номер едно отново се върна на победния път, надигравайки Ботик ван де Зандсхулп в откриващия си мач от Мастърса в Синсинати - 6:4 7:5. Нидерландецът беше равностоен през по-голямата част от сблъсъка, но световният номер едно показа по-голяма стабилност в решителните моменти, което му позволи да запише трети успех от също толкова срещи с този съперник. Така московчанинът намери място в осминафиналната фаза на турнира, където го очаква среща с един измежду Денис Шаповалов и Томи Пол.

Двубоят започна отлично за фаворита, който проби още в първия гейм и с лекота затвърди своето предимство. Впоследствие бившият шампион имаше възможности да отнеме всяка от следващите две подавания на ван де Зандсхулп, само че непоставеният играч демонстрира отлична психологическа устойчивост. 24-ият в света постепенно изравни силите на корта, ала опонентът му беше безупречен на сервис и закономерно първата част беше спечелена от водача в схемата.

Вторият сет отново стартира с ранен брейк за Медведев, ала този път нидерландецът отреагира и веднага възстанови паритета. По-нискоранкираният състезател впечатляваше с ускорението на форхендите си и определено разбиваше ритъма на своя съперник с нестандартни отигравания и излизания към мрежата. Ван де Зандсхулп дори се спаси от ситуация 0:40 в деветия гейм, но това беше последната му позитивна проява и руснакът затвори мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без проблеми за световния номер 1: Медведев с образцово начало в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook