Без проблеми за Вожняцки и Квитова в първия къг на "Australian open"

от в 18:34 на 14.01.2019
В
Петра Квитова, която само преди броени дни спечели турнира в Сидни, нямаше проблеми с аклиматизацията към условията в Мелбърн и макар да пристигна преди само два дни, днес продължи да впечатлява с играта си, а нейна жертва стана Магдалена Рибарикова, която чехкинята надигра с 6:3 6:2.
В началните минути двете си размениха по два брейка, като словашката тенисистка определно създаваше проблеми на Квитова с нестандартната си игра, изпълнена с всевъзможни импровизации и изненадващи тактически решения.

След седмия гейм в мача обаче, левичарката привикна към стила на опонентката си и започна да ни показва добре познатата ни доминанта игра от дъното на корта, а уинърите започнаха да валят.

Докрая на двубоя Рибарикова намери сили да спечели само още два пъти подаването си, докато Квитова постепенно изграждаше аванса си и в крайна сметка съумя да триумфира без да изхаби много сили.

Победа записа и миналогодишната шампионка в надпреварата, Каролине Вожняцки, която имаше сравнително спокоен мач срещу белгийката Алисън Ван Уйтванк след 6:3 6:4.

Така Каролине успя да се реваншира за разочароващата си загуба в Окланд от канадската тийнейджърка Бианка Андрееску и започна защитата на титлата си с едно много солидно представяне, а защитата на датчанката бе на познатото изключително високо ниво и напълно отчая опита за офанзива на Уийтванк, която бе принудена да играе на ръба на риска и съответно допусна твърде голям брой неточности, които спомогнаха за успеха на Каролине и тя се класира безпроблемно към следващия етап на турнира.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без проблеми за Вожняцки и Квитова в първия къг на "Australian open" В

Коментари





Следвайте ни в Facebook