Без шансове за подгласника от ATP финалите: Циципас разгроми Рууд в Абу Даби

от в 17:04 на 17.12.2022
Калоян Соколов

Oфициалният сезон в ATP Тура приключи, но най-добрите състезатели на планетата далеч не са приключили с ангажиментите си на корта и се опитват да натрупат възможно по-голяма игрова практика преди началото на новата тенис кампания. За поредна година пък организаторите на демонстративната надпревара Mubadala World Tennis Championship си осигуриха услугите на шестима първокласни играчи при мъжете, както и две от най-елитните тенисистки при дамите.

През вчерашния ден Онс Жабер си осигури трофея в женския турнир, надигравайки в оспорвана трисетова битка Ема Радукану, а Стефанос Циципас и Андрей Рубльов си осигуриха място в полуфиналите, след като постигнаха рутинни победи над съответно Камерън Нори и Борна Чорич.

Така гъркът и руснакът се присъединиха към Карлос Алкарас и Каспър Рууд, които по право имаха място във финалната четворка, само че подгласникът в ATP финалите трябваше бързо да напусне битката за трофея, тъй като Циципас не му остави никакви шансове и го разгроми с категоричното 6:2 6:2 за малко повече от час игра.

Световният номер четири осъществи пробив още в първото подаване на Рууд, а оттам насетне балканецът загуби само две точки на собствен сервис до края на сета и дори успя да отмъкне още веднъж съперниковия сервис, с което сложи точка на спора в частта.

Проблемите за норвежеца далеч не приключиха с началото на втория сет, защото Циципас действаше с огромна доза увереност и не пропускаше възможност да се изтегли на любимия си форхенд, откъдето рядко пропускаше да нанесе завършващ удар. Всичко това позволи на гърка да завърши двубоя със серия от пет поредни гейма на своята сметка и той заслужено намери място в сблъсъка за титлата, където ще премери сили с един измежду Карлос Алкарас и Андрей Рубльов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без шансове за подгласника от ATP финалите: Циципас разгроми Рууд в Абу Даби Калоян Соколов
Теми:  
atp | абу даби | андрей рубльов | карлос алкарас | каспър рууд | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook