Без сили за финала: Томова отстъпи на световната номер 172 в спора за трофея във Валенсия

от в 20:17 на 16.06.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова понесе поражение на финала на WTA 125 Чалънджър турнира във Валенсия. Първата ни ракета при дамите отстъпи на Ан Ли (сверовна номер 172) с 3:6 4:6 за 1 час и 19 минути игрово време, като видимо нямаше сили, което е нормално с оглед на това, че почти всички нейни двубои през седмица преминаха през 3-ти сет. Въпреки загубата, най-добрата ни тенисистка може да извади само позитиви от изминалата седмица, тъй като от следващата седмица ще запише рекордно класиране в световната ранглиста, а освен това достигна до своя дебютен финал през сезона.

Още в самото начало американката наложи високо темпо на игра и с ранен пробив си осигури преднина в резултата. Българката обаче не изглеждаше готова да отстъпи на по-ниско ранкираната тенисистка и в средата на сета съумя да изравни резултата в геймовете - 3:3. За съжаление, последна нов спад в действията на първата ни ракета при дамите, а световната номер 172 се възпозлва от това и затвори частта със серия от 3 последователни гейма в своя полза.

Втората част започна по най-добрия възможен начин за американката, която наглед лиши финала от интрига, след като реализира два поредни пробива, за да поведе с 4:1. Томова обаче бе на друго мнение и съумя да намали изоставането си, реализирайки пробив на 0. При 4:5 първата ни ракета бе близо до това да осъществи обрат срещу бившата номер 44, ала нервите на американката бяха достатъчно здрави, за да удържи атаката и да се поздрави с титлата във Валенсия, наваксвайки пасив от 0:40 в последния гейм на мача.

През следващата седмица Вики трябваше да изиграе своя дебютен турнир на трева през сезона, тъй като беше заявила участие на WTA 125 състезанието в италианското селце Гайба, но се е отказала от участие, а в основната схема все пак ще има българско участие, защото Гергана Топалова е сред тенисистките, които ще си оспорват трофея.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без сили за финала: Томова отстъпи на световната номер 172 в спора за трофея във Валенсия Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ан ли | бг тенис | валенсия | виктория томова | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook