Без слабости: Муратоглу разкри причините за триумфа на Алкарас в Ню Йорк

от в 16:45 на 13.09.2022
Мартин Петков

Карлос Алкарас постигна наглед немислимото за един 19-годишен тенисист, след като надигра Каспър Рууд във финала на US Open и триуфмира с първа титла от Големия шлем в кариерата си, която го изкачи и на върха в световната ранглиста. Испанецът по този начин подобри и рекорда на Лейтън Хюит за най-млад номер едно в класацията на АТР, като накара спортният свят все по-звучно да говори по негов адрес, а безучастен към това не остана и навярно най-реномираният тенис треньор в лицето на Патрик Муратоглу, който има собствена академия и в продължение на едно десетилетие беше ръководната ръка зад успехите на Серина Уилямс. Французинът в клип за социалните мрежи разкри кои са трите основни причини за триумфа на тийнейджъра от Мурсия на Откритото първенство на САЩ:

"Първата и най-впечатляваща е психическата му устойчивост, просто е невероятна. С всички тези очаквания върху плещите му като оглавяването на световната ранглиста и първа титла от Шлема, това да спасява мачболи, когато е напълно изтощен физически и самите удари, които изпълнява в такъв момент, наистина изумително. Втората точка се уповава на физическите му способности. Интензивност комбинирана с експлозивност и самият начин, по който той удря топката с толкова много агресия при всеки един удар.

И третата причина е всъщност колко завършена е играта му. Той няма слабости, добър е от дъното на корта, страхотен е при размените от основната линия и цели 30% от ударите му са направени в близост до мрежата, което го прави впечатляващ и в играта на нея." - добави в края на коментара си Муратоглу, чиято подопечена към момента е румънката и бивша номер едно Симона Халеп.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без слабости: Муратоглу разкри причините за триумфа на Алкарас в Ню Йорк Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | интервю | карлос алкарас | патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook