Без следа от контузията: Зверев разгроми един от най-тежките съперници за Алкарас на РГ

от в 16:45 на 17.07.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев отпадна по възможно най-неприятния начин на Уимбълдън, след като допусна обрат от 0:2 сета в осминафиналния си сблъсък срещу Тейлър Фриц, а основната причина се криеше в разтежението на коляното, което Саша получи в предходния си двубой срещу Камерън Нори, когато се строполи на корта при опита са да спринтира към мрежата.

Това постави германеца в деликатна ситуация, като самият той призна как е играл на един крак във въпросната среща и не звучеше уверен, че на 100 процента ще може да защитава олимпийската си титла на кортовете на Ролан Гарос. Изглежда обаче Зверев бързо е съумял да се справи с физическите си проблеми и днес стартира успешно защитата на трофея си на неговата домашна ATP 500 клей надпревара в Хамбург.

Топ поставеният не показа никакви признаци на физически проблеми и надви с лекота младата звезда на нидерланския тенис Йеспер Де Йонг - 6:2 6:2 за 1 час и 18 минути игрово време. Припомняме ви, че световният номер 114 предоеоля успешно пресявките на Ролан Гарос, след което на старта надви Джак Дрейпър, а във втори кръг водеше с пробив в четвъртия сет срещу Карлос Алкарас и не беше далеч от това да достигне до решителна част в сблъсъка си с бъдещеия шампион в надпреварата.

Днес обаче Де Йонг беше абсолютно безпомощен срещу местния любимец, който завърши мача с 29 уинъра срещу 11 непредизвикани грешки и така си осигури 1/8-финална среща с французина Юго Гастон, която ще се проведе през утрешния ден.

Двата сета протекоха по абсолютно идентичен начин, след като квалификантът неизменно печелеше първото си подаване, а оттам насетне Зверев съумяваше да влиза в серия от 5 последователни гейма, демонстрирайки перфектно придвживане по корта и така се стигна до напълно заслужен разгромен успех в полза на фаворита за титлата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без следа от контузията: Зверев разгроми един от най-тежките съперници за Алкарас на РГ Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook