Без следи от контузия: Алкарас изигра най-силния си мач в Париж и протяга ръце към медалите!

от в 17:06 на 31.07.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас не показа никакви признаци на контузията, която го тормозеше във втория сет на мача му срещу Талон Грийхспор и днес показа най-силния си тенис от началото на олимпийския турнир, за да отстрани руснака Роман Сафиулин (състезаващ се под неутрален флаг) и да се превърне в най-младия 1/4-финалист на Олимпиада от Новак Джокович в Пекин през 2008г. - 6:4 6:2 за 1 час и 30 минути игрово време.

3-кратният "мейджър" шампион буквално летеше по корта, като реализира 21 уинъра срещу едва 11 непредизвикани грешки и в 1/4-финалната фаза ще премери сили с Томи Пол, срещу когото има две загуби в кариерата си, но съвсем наскоро го надви убедително в същия етап на Уимбълдън.

Стартът наглед беше оптимистичен за Сафиулин, който поведе с 40:0 на свой сервис, но 13 от следващите 14 разигравания завършиха с успех на испанеца и той седна на първата почивка с аванс от 3:0.

Непоставеният играч отвърна на удара и стигна до неочакван брейк на нула, след което с лекота спечели подаването си, за да сведе своя пасив до 2:3. Руснакът вземаше топката много рано и се опитваше да играе по начина на Алкарас срещу самия него, само че определено това амплоа не пасваше чак толкова на аутсайдера и той нямаше никакви шансове да изравни резултата до края на откриващия сет.

Втората част започна с нова много тежка серия от точки в полза на 21-годишния тенисист и той дръпна на бърза ръка с 2:0. Карлитос вече се забавляваше на корта и поставяше топката с хирургическа прецизност върху линиите, а бившият 1/4-финалист от Уимбълдън чакаше тази вихрушка да отмине, ала тя се засилваше все повече и това доведе до втори пробив за испанеца, който вече е във финалната осмица и може да се съсредоточи към двубоя си на двойки във вечерната сесия заедно с Рафаел Надал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без следи от контузия: Алкарас изигра най-силния си мач в Париж и протяга ръце към медалите! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook