Без следи от контузията: Синер откри Ролан Гарос с триумф над 1/4-финалист от Уимбълдън

от в 13:27 на 27.05.2024
Калоян Соколов

Яник Синер по предварителни прогнози дори не трябваше да бъде на Ролан Гарос, съдейки по сериозността на неговата травма в областта на бедрото и препорътките на лекарите. Световният номер две обаче направи и невъзможното, за да се възстанови навреме за втората "мейджър" надпревара за сезона и днес показа, че се намира в наглед отлична физическа форма.

Италианецът не беше играл тенис от над две седмици преди да пристигна в Париж и днес показа известни колебания на корта, но цялостно направи едно много положително завръщане на корта и надви категорично Кристофър Юбенкс с 6:3 6:3 6:4, като така постигна успех в първия си мач от Мастърса в Мадрид и във втория кръг ще премери сили със славния ветеран Ришар Гаске.

Синер още от самото начало не показа страх да се придвижва на максимални обороти и ни припомни мощта на своите удари, а 2-метровият американец беше напълно безпомощен, когато първият му сервис не намираше очертанията на корта и южнотиролецът го проби на два пъти, за да поведе с 4:1.

Юбенкс все пак не се предаде и пое инициативата в следващите минути, а неговите плоски бекхенди по правата сработиха отлично на няколко пъти и той намали изоставането си до 3:4. Вторият поставен обаче отреагира веднага и вкара своя съперник в продължителни разигравания, където имаше пълен контрол над събитията и затвори частта със серия от два последователни гейма.

Синер не спря дотук и постоянно принуждаваше 1/4-финалиста от Уимбълдън да се отбранява, като скоропостижно се откъсна напред с 3:0 във втория сет. Американецът пък нагледно ни демонстрираше защо е спечелил само 1 от последните си 10 мача на червена настилка и единствено неговият сервис му позволяваше да се държи в резултата, но не и да затрудни по някакъв начин шампиона от Аустрелиън Оупън, който скоро водеше с 2:0 части.

Юбенкс започна много положително третия сет и имаше цели 3 брейкбола, но фаворитът не му даде никакви шансове, изпълнявайки безупречни първи сервиси и впоследствие сам си отвори шансове за пробиви, които веднага реализира, повеждайки с 2:1. Оттам насетне по-високоранкираният тенисист беше безупречен от сервис линията и с лекота съумя да прекоси финалната линия, записвайки 8-и пореден успех в Големия шлем!

 

 

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без следи от контузията: Синер откри Ролан Гарос с триумф над 1/4-финалист от Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook