Без време за губене: Халеп отпусна само 2 гейма на бивша №19 на старта в Торонто!

от в 19:15 на 08.08.2022
Мирела Николова

Симона Халеп трябваше да се откаже от осминафиналния си двубой във Вашингтон през миналата седмица поради болест, но изглежда, че всичко това вече е отшумяло и не е попречило на румънката в подготовката ѝ за настоящия WTA 1000 турнир в Торонто. Днес тя стартира по безупречен начин участието си в Канада, надделявайки категорично над тръгналата от квалификациите Дона Векич в последователни сетове с 6:0 6:2 за 61 минути игра. Така бившата №1 продължава към втория етап на надпреварата, където я очаква сблъсък с победителката от срещата между Шуай Жанг и Кристина Букша.

Двукратната носителка на трофеи от Шлема започна на високи обороти от началото на двубоя, като не пропускаше да накаже всеки по-плитък удар на опонентката и да си осигури удобна позиция, от която да завърши с уинър. Подпомогната и от честите пропуски на хърватката, Халеп осъществи три пробива и без да загуби гейм, взе преимущество в отделните части.

Във втория сет Векич успя да разгърне част от потенциала си и на два пъти обърна подаването си, след като изоставаше с 0:40, но това далеч не бе достатъчно срещу устремената румънка, която въпреки пропуснатите шансове продължи да бъде изключително агресивна на ретур и реализира два брейка, с които подпечата крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без време за губене: Халеп отпусна само 2 гейма на бивша №19 на старта в Торонто! Мирела Николова
Теми:  
wta | дона векич | Обзори | симона халеп | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook