Без време за почивка: Григор открива кампанията си във Виена през утрешния ден (програма)

от в 15:48 на 22.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров определено не изглеждаше свеж по време на неделния си финален двубой на ATP 250 надпреварата в Стокхолм и резонно допусна поражение от Томи Пол, а това логично породи въпроси дали изобщо първата ни ракета ще бъде в достатъчно добра кондиция, за да се състезава на ATP 500 състезанието във Виена.

Българинът обаче изглежда твърдо решен да сграбчи своя шанс за класиране на ATP финалите и вече е в австраийската столица, където ще трябва да направи силен рейд, за да скъси изоставането си от Алекс Де Минор (ако Новак Джокович се откаже), Андрей Рубльов и Каспър Рууд, които към момента държат последните позиции даващи право на участие в Торино.

От организаторите на турнира пък бяха благосклонно настроени към световния номер 9 и му дадоха максималните два дни за почивка, за да може той да изиграе своя първи мач чак в сряда.

Утре третият поставен ще открие своята компания, изправяйки се срещу китаеца Жижен Жанг в откриващата среща на централния корт. Досега Григор и най-добрият азиатски тенисист никога не са се срещали в официален мач, но безспорно шансове за успех на нашия сънародник изглеждат много добри, имайки предвид, че световният номер 46 се намира в серия от 4 поредни поражения.

За нас остава единствено да се надяваме, че краткото време извън корта е било достатъчно за родния ни представител да презареди батериите и да го видим отново на оптимално равнище през утрешния ден, като вие и този път ще може да проследите мача в реално време, възползвайки се от линковете на нашия сайт:

Програмата за ден 3 във Виена (сряда)

Централен корт (започват не преди 15:00 часа)

1. Григор Димитров - Жижен Жанг

2. Томи Пол - Брендън Накашима

3. Александър Зверев - Алекс Микелсен или Маркос Гирон

4. Матео Беретини - Франсис Тиафо или Камерън Нори

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без време за почивка: Григор открива кампанията си във Виена през утрешния ден (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | виена | григор димитров | жижен жанг | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook