Без втори българин в Стокхолм: Силите на Андреев стигнаха за един силен сет срещу Джере

от в 09:15 на 13.10.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев разполагаше със сили за само един добър сет и напусна на старта пресявките за ATP 250 състезанието в Стокхолм. Българинът показа отделни проблясъци, но беше прекалено непостоянен в изявите си на корта, което позволи на 2-кратния ATP шампион да се наложи над него с крайното 6:1 3:6 6:0 за 1 час и 34 минути игрово време.

По този начин стана ясно, че Григор Димитров ще е единственият българин в основната схема на състезанието, а Джере ще се изправи срещу своя сънародник Хамад Меджедович в пряк двубой за място в същинския турнир.

Откриващият сет се превърна в същинска 27-минутна наказателна акция от страна на Джере, който спечели първите 9 разигравания в мача и скоропостижно се откъсна напред с 3:0 гейма.

Адриан съумя да спечели следващото си подаване, за да намали пасива си на 1:3, но оттам насетне не взе нито гейм повече до края на откриващия сет, в който допусна 15 непредизвикани грешки и направи едва 3 уинъра.

Във втория сет ситуацията на корта се обърна на 180 градуса и Андреев изведнъж се оказа с аванс от 4:0 гейма. Бившият номер 26 се опита да отвърне на удара и върна единия от двата брейка, но 22-те му непредизвикани грешки натежава твърде много и бъларинът изравни общия резултат, след като надделя в тежка размяна на бекхенд диагонали.

За съжаление, в решителната част, интрига в двубоя нямаше за нито един миг, след като фаворитът стабилизира играта си, а нашият сънародник се върна към изявите си от първата част и не взе нито гейм повече до приключването на срещата.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без втори българин в Стокхолм: Силите на Андреев стигнаха за един силен сет срещу Джере Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | Обзори | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook