Без загубен сет: Напълно възстановен Григор се завърна в Париж с категорична победа!

от в 21:20 на 26.05.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров за трета поредна година не загуби сет на старта на Ролан Гарос и се класира сравнително експресно за втория етап на турнира. Истината е, че световният номер 10 беше затруднен в известни периоди от мача, което се дължеше на смелата игра от страна на 25-годишният Александър Ковачевич, но младокът беше малко по-агресивен от желателното и опитът на Григор се оказа достатъчен за 3-сетове успех - 6:4 6:3 6:4 за 1 час и 57 минути игрово време. По този начин нашият сънародник ще премери сили в следващия кръг с един измежди Фабиан Марожан (световен номер 41) и ветерана Михаил Кукушкин (световен номер 135).

Началото не беше никак положително за българина, който вкарваше нисък процент от първите си сервиси в корта и правеше множество непредизвикани грешки. Аутсайдерът пък играеше много отпуснато и впечатляваше с плоските си отигравания, които често намираше страничните линии и това му позволи да пробие за преднина от 4:3 гейма. Сякаш Димитров имаше нужда от точно нещо такова, за да заиграе най-добрия си тенис и сложи точка на спора в откриващия сет, печелейки три последователни гейма.

Родният ни представител продължи силната си серия във втората част, пробивайки мигновено сервиса на световния номер 88, а оттам насетне загуби само една точка на първото си подаване и реализира повече от 2 пъти повече уинъри спрямо своя опонент, което му помогна с лекота да запази своята преднината до края на сета и така да се доближи максимално до крайната победа.

Американецът не се беше отказал и вдигна равнището в началото на третия сет, но Димитров беше готов да отговори и реализира брейк за 3:2 със сензационен минаващ удар от слайса си. Световният номер 88 обаче показа достойнствата на едноръкия си бекхенд и изравни при 4:4, само че бившият номер 3 нямаше намерение да губи повече време на корта и взе следващите два гейма, за да сложи точка на спора в двубоя и така да запише своята 25-та победа за сезона!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без загубен сет: Напълно възстановен Григор се завърна в Париж с категорична победа! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър ковачевич | бгтенис | григор димитров | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook