Без загубен сет: Сонего сломи Бублик и е новият шампион в Мец!

от в 19:27 на 25.09.2022
Мартин Петков

Турнирът в Мец от самото си начало беше изпълнен с много драма и подвизи на наглед абсолютни аутсайдери, поради което изненадващо до мача за титлата стигнаха Лоренцо Сонего и Александър Бублик. Сблъсъкът обещаваше равенство на силите и казахстанецът поради силната си игра в зала биваше сочен от някои за фаворит, но световният номер 65 напълно опроверга критиките по свой адрес за слабата си година и спечели в последователни сетове за 90 минути на корта - 7:6(3) 6:2. Трофеят се явява трети на ниво АТР в кариерата на италианеца, който вече може да се похвали с титла от всеки вид настилка в колекцията си, а след броени дни предстои да открие кампанията си на тазгодишния Sofia Open.

На старта никой от двамата финалисти не се осмеляваше да поема излишни рискове и се беше концентрирал върху печеленото на собствените си подавания, преди с поредица от топки в аут италианецът да се изправи пред угрозата да инкасира пробив, ала извади началния си удар от ситуация 0:40. Световният номер 44 също не беше безгрешен и след двойна грешка предостави сетбол на противника, но го отрази, за да предизвика изиграването на тайбрек. В дългия гейм Сонего пръв реализира минипробив, който изгуби за момент, но скоропостижно възстанови аванса си в резултата и безпроблемно записа откриващия сет на сметката си.

Бублик потегли успешно на сервис във втората част, преди тотално да се пречупи под натиска на значението на срещата, като в играта му се завърнаха "цирковите номера" и смач с дръжката на ракетата, продиктувани от безпомощността му на корта, а в това време световният номер 65 уверено крачеше към победата - сет и 5:1. Сонего не изпита никакви затруднения срещу вече обезверения си колега и с отличен сервис гейм сложи точка на спора, триумфирайки с отличието от надпреварата в Мец.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без загубен сет: Сонего сломи Бублик и е новият шампион в Мец! Мартин Петков
Теми:  
atp | александър бублик | лоренцо сонего | мец

Коментари





Следвайте ни в Facebook