Без загубен сет: Томова "върза геврек" на тенисистка с 16 места над нея и е на 1/4-финал в Рабат!

от в 14:56 на 22.05.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова продължава успешно участието си в турнира от категорията WTA 250 на червени кортове в Рабат. Първата ни ракета, която е 84 в света е все още без загубен сет в надпреварата в мароканската столица, след като вчера безпроблемно прекъсна серията от 7 поредни победи на Берфу Ченгиз, а днес надви по-високо ранкирана опонентка в лицето на Яфан Уанг, която е под номер 68 в WTA ранглистата със 7:6(4) 6:0 и така на четвъртфиналите ще срещне Камила Осорио (световна номер 77) или Лаура Зигемунд (световна номер 78), като досега е губила и двете си срещу с колумбийката, докато Зигемунд би била нова съперничка за нея.

Още в самото начало Вики показа, че е по-добрата тенисистка на корта през днешния ден, демонстрирайки доста по-убедителна игра и по-малко неточности спрямо съперничката си. Това позволи на софиянката да реализира цели три пробива в хода на целия сет, ала след всеки брейк, китайката съумяваше да изравни резултата, вследствие на неубедителното сервиране на първата ни ракета.

Така първата част щеше да бъде решена от тайбрек, където всичко започна равностойно, ала след минибрейк при 2:2, българката пое контрола над събитията на корта в свои ръце и така спечели дългия гейм със 7:4, като така измъкна този толкова драматичен 70-минутен сет.

Оттам насетне родната ни представителка вече изцяло придоби надмощение в срещата, като скоропостижно се откъсна напред с 3:0, а впоследствие спаси две точки за пробив и това сякаш напълно пречупи съпротивителните сили на Уанг, която не взе нито гейм до края на сблъсъка и така Томова се класира за втория си WTA четвъртфина тази година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без загубен сет: Томова "върза геврек" на тенисистка с 16 места над нея и е на 1/4-финал в Рабат! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | виктория томова | Обзори | рабат | яфан ван

Коментари





Следвайте ни в Facebook