Без защитаващата шампионка в Маями: Контузия извади Швьонтек от участие в последния момент

от в 17:07 на 22.03.2023
Калоян Соколов

Ига Швьонтек няма да вземе участие на WTA 1000 надпреварата в Маями. Световната номер едно намекна за нещо подобно още след загубата си на полуфиналите в Индиън Уелс от Елена Рибакина, когато призна как не се е чувствала на 100 процента физически, тъй като има травма в областта на ребрата, ала към онзи момент планираше да бъде готова за игра във Флорида. Това обаче няма да бъде възможно, защото защитаващата шампионка не се е справила с измъчващата я контузия и нейното място в основната схема ще бъде заето от "щастливата губеща" Юлия Грабхер, а ето и изявлението, с което топ поставената се отказа от състезанието:

"Знаете, че след турнира в Доха страдах от сериозна инфекция. Все пак ми беше позволено да играя в Индиън Уелс, но там се разболях още повече и имах много тежка кашлица, а накрая се появи и контузията в реброто. Опитвахме се да се справим с нея и да играя, докато това е безопасно за мен, само че сега анализирахме по-детайлно нещата и моят доктор ми изготви диагноза, като ще се наложи да пропусна турнира в Маями, както и Billie Jean King Cup.

За съжаление, то в момента продължавам да изпитвам сериозен дискомфорт и болка, така че няма да мога да се състезавам на тези две надпревари и ще се отдам на почивка, докато се възстановя напълно. Ще ви държа в течения за това къде планирам да играя впоследствие, което ще зависи от процеса ми на възстановяване и препоръките на моя лекарския екип. Имам възможно най-добрите професионалист зад себе си и се нуждаем единствено от малко време, за да се справим с тази контузия.

Наистина е трудно решение за мен да се оттегля от Маями и Billie Jean King Cup, но здравето е най-важното нещо. Благодарна съм, че това е първият ми здравословен проблем от много дълго време насам и имах възможността да се състезавам в перфектна физическа форма за толкова продължителен период. Случващото се е част от спорта и е изцяло извън моя контрол, така че просто трябва да го приема и да вляза максимално бързо отново в топ форма" - завършва текстът на Швьонтек, който тя публикува в социалните медии.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без защитаващата шампионка в Маями: Контузия извади Швьонтек от участие в последния момент Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | любопитно | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook