Без затруднения: Рубльов спря похода на Тийм и ще спори за титлата в Хихон!

от в 16:28 на 15.10.2022
Мирела Николова

Доминик Тийм демонстрира отлична игра през настоящата седмица в хода на АТР 250 турнира в испанския град Хихон, за което бе възнаграден с първия си полуфинал на твърди кортове от 2 години насам. Пътят му в надпреварата обаче бе спрян от топ поставения в схемата Андрей Рубльов, който днес бе безкомпромисен и след час и 33 минути престой на корта надигра бившия №3 в света в последователни сетове - 6:4 6:4. По този начин московчанинът си резервира билет за финалната битка, където му предстои да премери сили с победителя от срещата между Себастиан Корда и Артур Риндрекнех.

В началото на двубоя руснакът притежаваше изявено преимущество от основната линия, тъй като благодарение на своите мощни удари, които рядко пропускаха очертанията на корта, принуждаваше съперника да отстъпва назад и да се отбранява. Така се стигна до пробив за Рубльов и 4:1, като впоследствие авансът му бе развит до 5:2. Сервирайки за успеха в сета обаче световният №9 допусна драстичен спад в представянето си и предаде подаването си, но веднага след това отново се мобилизира и съумя да реализира нов пробив, с който прибави откриващата част към своята сметка.

Във втория сет австриецът стабилизира играта си, като започна да пласира ударите си близо до линиите, с което си осигуряваше възможност за контраатака. Това доведе до пълно изравняване на силите, поради което паритетът остана непокътнат до 4:4. В решителните мигове от частта обаче Рубльов повиши значително нивото си и притисна максимално опонента си в десетия гейм, за да осъществи отново пробив, с който сложи окончателен край на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без затруднения: Рубльов спря похода на Тийм и ще спори за титлата в Хихон! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | доминик тийм | Обзори | хихон

Коментари





Следвайте ни в Facebook