Без затруднения: Циципас бе твърде силен за Шварцман и е на 1/4-финалите в Синсинати

от в 23:46 на 18.08.2022
Мартин Петков

Стефанос Циципас претърпя болезнено поражение още при откриващия си мач както за сезона на твърди кортове, така и на турнира в Монреал. Гъркът все пак бързо съумя да се реабилитира от загубата и стартира с успех на Мастърса в Синсинати, където има да брани полуфинал, а днес затвърди впечатленията, че е оставил слабото представяне от канадския град зад гърба си и триуфмира в сблъсък изпълнен със спиращи дъха моменти срещу Диего Шварцман за малко над 90 минути игра - 6:3 6:3. С успеха си световният номер 7 се класира за четвъртфиналите и ще срещне бившия финалист от състезанието Джон Иснър, когото надви преди две години в щата Охайо.

Циципас своебразно полетя в началната част от двубоя и превърна безупречния си форхенд в точконосител, за да си спечели комфортен аванс от два пробива при 4:0. Скоро след това спад на сервис при балканеца позволи на Шварцман да се запише в резултата и той редуцира изоставането си, като върна единия брейк пасив и отрази възможности за пробив пред съперника. Циципас впоследствие премина през ново равенство на начален удар, но това само му вдъхна нужния кураж и той пропусна шанса си да затвори сета на сервис на латиноса, но за сметка на това го направи минути по-късно на собствено подаване.

Стартът на втората част бе сходен с този на първата, след като световният номер 7 бързо притисна сервиса на противника и го затрудняваше всячески с високото темпо, което наложи, за да се поздрави с пробив по пътя към успеха - 3:1. Втората половина от сета се превърна в същинско пиршество за посрещачите, а брейкболите бяха често срещано явление във всяко от заключителните четири подавания на мача, но Циципас отново, както през целия сблъсък, остана далеч по-съобразителен и осъществи третия си мачбол, слагайки точка на спора още при начален удар на Шварцман.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без затруднения: Циципас бе твърде силен за Шварцман и е на 1/4-финалите в Синсинати Мартин Петков
Теми:  
atp | диего шварцман | мастърс 1000 | синсинати | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook