Без затруднения: Лазаров си осигури място сред топ 8 в Созопол и ще срещне Донски

от в 21:53 на 13.10.2022
Мартин Петков

Александър Лазаров остави страхотни впечатления по свой адрес с представянето си на тазгодишния Sofia Open, като мнозина очакваха с нетърпение в какъв път ще продължи развитието на четвъртата ни ракета. Българинът си взе седмица почивка и реши подкрепи по-малкия брат, Джордж Лазаров, на Фючърса от категория М15 в Созопол, ала в последния момент прие "уайлд кард" за участие в състезанието и до момента демонстрира безспорната си класа, че е играч за далеч по-висок ранг надпревари. Алекс през днешния ден се разправи безпроблемно със световния номер 1631 Доминик Келовски след 6:3 6:4, с което си осигури сблъсък на четвъртфиналите в морския град срещу своя партньор на двойки и един от малцината останали родни представители в турнира - Александър Донски.

Топ поставеният в схемата загатна за огромната разлика в класите още от самото начало на двубоя, като умело пресираше всяко от подаванията на чеха, реализирайки така желания пробив в петия гейм. Лазаров освен че неспирно покачваше равнището си на ретур, то той отново показа нагледно, че разполага с невероятен начален удар и въпреки че пропусна редица брейкболи, то той нямаше затруднения да затвори дебютния сет на собствен сервис.

Във втората част Келовски значително подобри позицията си на корта и стана напълно равностоен от основната линия на фаворита, като дори поднесе изненада и проби подаването на четвъртата ни ракета. Алекс обаче бързо преустанови устрема в действията на световния номер 1631 чрез светкавичен рибрейк, а в остатъка от срещата го притисна на ретур и съумя да го пречупи в десетия гейм, като още с първия си мачбол сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без затруднения: Лазаров си осигури място сред топ 8 в Созопол и ще срещне Донски Мартин Петков
Теми:  
atp | ITF | александър лазаров | бг тенис | бгтенис | созопол | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook