Безапелационен Надал постигна първата си победа на клей за сезона

от в 17:20 на 17.04.2019
В
Рафаел Надал записа първата си победа за сезона на любимата си настилка след убедителен успех над сънародника си Роберто Баутиста Агут след разгромното 6:1 6:1.

Още от началото на двубоя ,,Матадора” поразяваше съперника си със своя свръхинтензитет в ударите си, а Агут просто не намираше отговор на това, което вторият в света му предлагаше.

Така Рафа скоростно поведе с 5:0 гейма, като дотогава той бе изгубил скромните шест точки. Агут все пак се записа в резултата след нулев сервис гейм за 1:5, преди Надал окончателно да прибави откриващата част към сметката си.



Рафа умело използваше ъглите по корта, атакуваше безмилостно, а от ракетата на съперника му се сипеха поредица от грешки.

Статуквото на корта се запази и във втората част, като миналогодишният шампион успя да започне сета с нов брейк, като дотигава подаванията на Надал вървяха безметежно, а тези на Агут - с множество изравнявания.



Изведнъж при 2:1 обаче Рафа изостана с 0:40, но до рибрейк така и не се стигна, като това допълнително обезкуражи Агут, който скоро допусна втори пробив за 4:1.

Тогава Надал за втори пореден път изпита затруднения в своя сервис гейм, след като изостана с 15:40, но до пробив в подаването на ,,Матадора” отново не се стигна. Последва нов пробив в полза на Рафа, който по този начин се поздрави и с успеха в двубоя.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационен Надал постигна първата си победа на клей за сезона В

Коментари





Следвайте ни в Facebook