Безапелационен: Андреев разгроми 15-ия поставен и е на една победа от място в АО!

от в 05:10 на 11.01.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев осъществи мечтан дебют в пресявките на състезанията от Големия шлем, след като пречупи италианеца Франческо Маестрели в над тричасова битка и така продължи към следващия етап на квалификациите в Мелбърн, където го чакаше среща с поставения под номер 15 - Юрий Родионов. Наглед изпитанието се очакваше да бъде още по-сериозно, тъй като австриецът е бивш полуфиналист на ниво ATP и е записвал победа в основната схема на Ролан Гарос.

Въпросните обстоятелства обаче изгубиха всякакво значение, защото нашият сънародник изигра безупречен двубой и надделя над съперника си с категоричното 6:4 6:1, за да се приближи на само един успех от място в същинската надпревара на Аустрелиън Оупън, а единствено Зизу Бергс ни разделя от това да видим за пръв път България с двама представители в основната схема на "мейджър" надпревара.

Още от първите мнути се виждаше как Андреев е далеч по-стабилен в разиграванията от своя съперник, който рискуваше прекомерно много и грешките в актива му се множаха скоропостижно. Третата ни ракета пък виждаше колебанията от другата страна на мрежата и просто гледаше да държи топката в игра, което се оказа печеливш подход и не след дълго геймовете бяха 4:0 в полза на родния ни представител. Левичарят все пак нямаше намерение да се предава толкова лесно и увеличи бройката на излизанията си към мрежата, където демонстрираше безупречени рефлекси и така съумя да върне един от брейковете си пасив, но нямаше сили за нещо повече и откриващата част отиде в сметката на Ади.

Доминацията на непоставения играч продължи с пълна сила във втория сет, където той се откъсна напред с ранен пробив, докато световният номер 122 изцяло губеше контрол над емоциите си и играта му претърпя тотален разпад, като той намери сили единствено да спечели само още един гейм до края на срещата и напълно заслужено крайната победа беше за Адриан.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безапелационен: Андреев разгроми 15-ия поставен и е на една победа от място в АО! Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook