Безапелационен: Де Минор не остави шанс на Фокина и достигна дебютен Мастърс финал в Торонто

от в 22:51 на 12.08.2023
Мирела Николова

Алекс де Минор се класира за първия си Мастърс финал в кариерата. Австралиецът не остави шансове на световния №37 Алехандро Давидович Фокина в полуфиналния им сблъсък и наложи волята си след само час и 18 минути игра, оформяйки безапелационното 6:1 6:3. По този начин Де Минор си гарантира участие в неделния финал, където ще спори за титлата с победителя от втория полуфинал днес, който ще противопостави Яник Синер и Томи Пол.

Още от самото начало на двубоя световният №18 имаше отчетливо игрово преимущество, тъй като непредизвиканите грешки на испанеца валяха една след друга и Де Минор бързо излезе напред с аванс от 3:0. За него бе достатъчно единствено да държи топката в игра и да дочаква неминуема неточност от противниковата страна, като именно тази стратегия го изведе до втори пробив в края на сета и скоропостижен успех в откриващата част.

Давидович Фокина продължи да играе далеч под възможностите си и във втория сет, където нова порция непредизвикани пропуски му костваха изоставане от два пробива и 0:3 още на първата почивка. От своя страна, австралиецът също понижи нивото си на собствено подаване и така се стигна до брейк във всеки от следващите 6 гейма, но въпреки това Де Минор съумя да се възползва от рано придобитата си преднина и затвори сблъсъка в своя полза.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационен: Де Минор не остави шанс на Фокина и достигна дебютен Мастърс финал в Торонто Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | алехандро давидович фокина | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook