Безапелационен Джокович довърши започнатото и подпечата успеха срещу Австрия!

от в 21:02 на 26.11.2021
Мирела Николова

Отборът на Сърбия, предвождан от Новак Джокович, е сред фаворитите за трофея в тазгодишното издание на Купа "Дейвис". След като по-рано днес Душан Лайович записа победа над Австрия, световният №1 също не разочарова сънародниците си и ги изведе до крайния успех. Това стана факт след безупречно представяне и категорична победа над първата ракета на Австрия - Денис Новак, с 6:3 6:2, постигната за по-малко от час престой на корта.

Двубоят стартира напълно равностойно, като началният удар и на двамата тенисисти функционираше безотказно и елиминираше опасностите от инкасиране на брейк. Австриецът успяваше да устои на темпото, налагано от 20-кратния шампион от Шлема, поради което паритетът се запази до 3:3. Тогава Ноле значително повиши нивото си на игра и типично за себе си дочака удобния момент, в който да се възползва от спада в представянето на противника и да го постави под напрежение. Подпомогнат от серия грешки от страна на Новак, световният №1 реализира пробив, с който се приближи на крачка от успеха в сета, който не след дълго бе записан срещу неговото име.

Устремът в играта на фаворита се пренесе и във втората част, която започна по най-добрия възможен начин за сърбина, а именно осъществяването на брейк. Пълната доминация на Джокович продължи и това доведе до още един пробив, който до голяма степен унищожи интригата в срещата. От там насетне първата ракета на света не направи нито крачка назад и крачеше уверено към крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационен Джокович довърши започнатото и подпечата успеха срещу Австрия! Мирела Николова
Теми:  
atp | купа дейвис | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook