Безапелационен Надал отвя Делбонис и си осигури сблъсък с Григор Димитров!

от в 16:07 на 14.04.2021
Мирела Николова

11-кратният шампион на Мастърса в Монте Карло - Рафаел Надал, бе напълно безупречен в откриващия си мач и отново защити реномето си на най-добрия на тази настилка. Краля на клея бе истински властелин на корта, като не остави абсолютно никакви шансове на световния №87 Федерико Делбонис, и направи своето триумфално завръщане в Монако, поздравявайки се с крайната победа - 6:1 6:2, след малко повече от час престой на корта, за да си осигури участие в осминафиналната фаза, където ще срещне нашето момче Григор Димитров. Двамата имат дълга история на съперничеството си, тъй като са се срещали цели 14 пъти в официални мачове, само един от които е спечелен от родния ни представител.

Матадора навлезе в двубоя повече от уверено и непрекъснато тероризираше своя опонент с мощни форхенди, разхождайки го по цялата ширина на корта. Той влизаше в разиграванията с феноменални ретури, които му осигуряваха лесно продължение и често създаваха удобна ситуация за завършващ удар. Първият пробив в срещата не закъсня, като съвсем очаквано, той бе прибавен на сметката на Рафа. Световният №2 продължи да наказва всяка една по-плитка топка, която съперникът му предлагаше, и на бърза ръка се откъсна с 5:0. Макар да успя да отърве "геврека", аржентинецът нямаше сили да направи нещо повече и Надал поведе в отделните части.

Ситуацията на корта не се промени и през втория сет, когато 20-кратният шампион от Шлема не отпусна хватката си и отново бе безмилостен към противника си, който изглеждаше все по-обезверен, тъй като така и не успяваше да намери лекарство за невероятните атаки на Краля на клея, който отново си спечели ранна преднина от 2 брейка и 3:0. Тогава обаче Делбонис стабилизира представянето си и благодарение на смелата си игра намали изоставането си, връщайки един от пробивите. Това обаче далеч не беше достатъчно за аржентинския представител, който трябваше да сътворява чудеса на корта, за да пречупи брилянтната защита на Матадора. До края на частта Рафа не срещна почти никаква съпротива и се поздрави със своята 72-ра победа на надпреварата в Княжеството.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безапелационен Надал отвя Делбонис и си осигури сблъсък с Григор Димитров! Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | монте карло | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook