Безапелационна: Бадоса пречупи съпротивата на Гоф за място на 1/2-финалите в Сан Хосе!

от в 04:03 на 06.08.2022
Мартин Петков

Паула Бадоса се радваше на силни резултати в началото на годината, като вследствие на отказването от тениса на Ашли Барти бе облагодетелствана и се изкачи до второто място в световната ранглиста. Неизменно с това се покачиха и очакванията към испанката, която се представи изключително слабо в сезоните на клей и трева, преди да отпътува за американското турне, където по-рано тази седмица откри кампанията си на надпреварата в Сан Хосе с труден успех, осигурявайки си сблъсък в четвъртфиналите срещу сочената за бъдещето на американския женски тенис - 18-годишната Кори Гоф, която вече се справи със съпротивата на Шлем шампионката Наоми Осака.

Местната любимка спечели убедително при вчерашния си сблъсък с бившата първа ракета на света, но днес не съумя да продължи силната си серия на родна земя за разлика от Бадоса, която предостави съвсем нов облик в играта си спрямо по-рано в турнира и даде сериозна заявка за успех на предстоящите турнири в Северна Америка, надвивайки тийнейджърката в поредни сетове за час и 27 минути на корта - 7:6(4) 6:2. С победата си световната номер 4 се класира за полуфиналите, където ѝ предстои по пътя си към титлата да срещне седмата поставена Дария Касаткина.

Двете тенисистки стартираха с лесно спечелени подавания на сервис, преди да се ,,захапят" от основната линия, като голяма част от разиграванията приключваха с печеливш удар, но домакинската представителка видимо имаше превес над съперничката и излезе с пробив напред - 4:2. Гоф демонстрираше завидна увереност и застана на начален удар за спечелване на частта, ала признаци на нервност я обзеха и допусна три двойни грешки, губейки предимството си, за да станем свидетели на тайбрек. В дългия гейм имахме възможността да се насладим на най-доброто в играта на двете топ състезателки, преди Бадоса първа да поеме инициативата чрез минипробив и своебразно пречупи младата си съперничка, която след поредица от двойни грешки позволи на световната номер 4 да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част имаше пагубно начало за младата американка, след като тя допускаше множество неточности в опитите си да е атакуващо настроена и позволи на безпогрешно представящата се испанка да си осигури комфортен аванс в резултата от сет и два пробива - 4:1. Бадоса не трепна нито за миг до края на срещата, колкото и звучно зрителите по трибуните да подкрепяха противничката ѝ, и посредством високото си ниво по всички показатели през днешния отпусна само гейм на Гоф, преди да се поздрави с една от най-добрите си победи през годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационна: Бадоса пречупи съпротивата на Гоф за място на 1/2-финалите в Сан Хосе! Мартин Петков
Теми:  
wta | кори гоф | паула бадоса | сан хосе

Коментари





Следвайте ни в Facebook