Безапелационна Шиникова е на крачка от финала в Сантарем!

от в 15:10 на 24.09.2021
Мирела Николова

Третата ракета на България при дамите Изабелла Шиникова продължава с безпогрешните си изяви на турнира от категория ITF в Санремо, където вече е полуфиналистка. Това стана факт след безупречна победа на нашето момиче над световната №317 Пемра Йозген, постигната за час и 37 минути престой на корта и краен резултат 6:3 6:4. В спор за място на финала българката ще се изправи срещу победителката от срещата между Дария Снигур и Анастасия Тихонова.

Белла навлезе по отличен начин в двубоя, като още дебютното подаване на противничката си се сдоби с няколко брейкбола, но те така и не бяха материализирани. Паритетът се запази до 3:3, когато родната ни представителка значително повиши нивото си и възползвайки се от спада в концентрацията на Йозген, влезе в серия от 3 поредни спечелени гейма, които я изведоха до успеха в сета.

Втората част бе доста по-оспорвана, тъй като и двете състезателки срещаха затруднения в това да задържат подаванията си, и пробивите не липсваха. Те си размениха общо 4 брейка, преди Шиникова да нанесе решителен удар при 5:4 в своя полза и да се възползва още от първата си получена точка за спечелване на мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безапелационна Шиникова е на крачка от финала в Сантарем! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | изабелла шиникова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook