Безгрешен Хачанов не остави шансове на Буста и ще спори за злато на Олимпиадата!

от в 10:25 на 30.07.2021
Калоян Соколов

Карен Хачанов правеше изключително посредствен сезон, но на Уимбълдън отново намери играта си, като се класира за четвъртфиналите, а в Токио сякаш още повече надгражда над формата си и заслужено се класира за финала! Руснакът не остави никакво съмнение в превъзходството си над Пабло Кареньо Буста и го преодоля с комфортното 6:3 6:3. Световният номер 25 реализира 10 аса и не загуби нито веднъж подаването си в хода на двубоя, за да си гарантира сблъсък за златото с един измежду Новак Джокович и Александър Зверев в неделния ден.

Срещата започна с уверено сервиране на двамата състезатели, но агресията в играта на Хачанов бързо взе връх и испанецът беше изтласкан далеч зад основната линия. Завършващите удари се множаха непрекъснато от ракетата на бившия шампион от сериите "Мастърс", чиято мощ се оказа разрушаваща за опонента му и първият сет бързо отиде в полза на руснака, който реализира два пробива.

Втората част стартира по-оптимистично за Буста, само че той пропусна възможността си да пробие началния удар на своя съперник, което му изигра лоша шега, защото съотношението на силите се обърна изцяло и форхендите на Хачанов намираха безотказно линиите, докато поставеният под номер шест бе останал без всякаква воля за съпротива и съвсем скоро бившият член на топ 10 вдигна победоносно ръце във въздуха.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безгрешен Хачанов не остави шансове на Буста и ще спори за злато на Олимпиадата! Калоян Соколов
Теми:  
карен хачанов | Обзори | олимпиада | пабло кареньо буста | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook