Безгрешен Кареньо Буста сложи край на приказката на 20-годишния Дрейпър в Монреал

от в 07:09 на 13.08.2022
Калоян Соколов

Джак Дрейпър се оказа приятната изненада на Мастърса в Монреал, след като британецът тръгна от квалификациите и постигна цели пет поредни успеха. Особено впечатляваща беше победата на младока над световния номер пет Стефанос Циципас и наглед не отсъстваха предпоставки да отписваме вариант за полуфинален двубой между двама представители на Великобритания, имайки предвид класирането на Дан Еванс от по-рано за тази фаза.

Пабло Кареньо Буста обаче показа на левичаря, че му е твърде рано за участие в подобен мач и опитният испанец надделя заслужено със 7:6(5) 6:1, продължавайки за трети път във фазата на финалната четворка, когато става въпрос за турнир от сериите "Мастърс". Любопитна подробност е пък, че другите два случая от надпреварите в Индиън Уелс и Маями, което показва страхотната връзка на световния номер 23 със Северна Америка.

20-годишният играч беше поставен под огромно напрежение в началните минути, тъй като му се наложи да спасява общо шест точки за пробив в откриващите си две подавания. Все пак аутсайдерът издържа на натиска и изравни играта, но много скоро усилията на бронзовия медалист от Токио дадоха резултат и той реализира брейк в ключовия седми гейм. Изведнъж Кареньо Буста влезе в поредица от нехарактерни за себе си неточности и това позволи на Дрейпър да възстанови паритета в резултата и дори да поведе при 6:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където левичарят пръв осъществи мини пробив, само че ибериецът веднага отреагира и затвори сета с три поредни точки в актива си.

Втората част се разви значително по-различни, защото Дрейпър вече не разполагаше с досегашния си ентусиазъм и физически му сили категорично бяха на привършване, докато по-високоранкираният състезател изглеждаше в перфектна кондиция и отпусна само още един гейм на опонента си до края на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безгрешен Кареньо Буста сложи край на приказката на 20-годишния Дрейпър в Монреал Калоян Соколов
Теми:  
atp | джак дрейпър | монреал | Обзори | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook