Безгрешен Синер отпусна едва два гейма на Иснър и осигури успеха на Италия над САЩ!

от в 20:31 на 26.11.2021
Калоян Соколов

Яник Синер досега никога не беше играл за националния отбор на Италия, но 20-годишният състезател по никакъв начин не се притесни от ролята си на дебютант в Купа "Дейвис" и нанесе един от най-тежките разгроми в кариерата на Джон Иснър. Гигантът рядко бива надиграван убедително, защото винаги може да се опре на своя сервис в трудните моменти, само че младокът беше абсолютно безкомпромисен на ретур и се наложи с 6:2 6:0.

Така световният номер 10 донесе втори успех на Италия в сблъсъка срещу САЩ, след като преди това Лоренцо Сонего надделя над Райли Опелка и по този начин "скуадрата" заслужено ще оглави временно група E, където е още отборът на Колумбия.

Ветеранът трябваше да спасява точка за пробив още в дебютния си сервис гейм, което не се оказа трудност за него и началото изглеждаше добро за американците. Впоследствие обаче първият начален удар на "Биг Джон" изчезна напълно от корта и това даде възможност на Синер да влиза в продължителните размени, които неизменно печелеше и скоро имаше преднина от 3:1.

Преимуществото на италианеца ставаше все по-видимо, докато Иснър се опитваше да разнообразява играта с излизания към мрежата, ала шампионът от София по никакъв начин не се затрудняваше от тези съперникови атаки и показваше невероятна ефективност при минаващите удари, която го изведе до нов брейк и лесен триумф в откриващия сет.

Участникът на финалите в Торино стартира и чудесно във втория сет, отмъквайки дебютното подаване на опонента, а след това затвърди преднината си, макар че трябваше да отразява три поредни брейкбола. Някъде там пък привършиха съпротивителните сили на бившия член на топ 10, който не можа да спечели нито един гейм до края на двубоя и закономерно отстъпи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безгрешен Синер отпусна едва два гейма на Иснър и осигури успеха на Италия над САЩ! Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон иснър | италия | купа дейвис | Обзори | САЩ | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook