Безкомпромисен Джокович стартира в Лондон с убедителен успех над дебютанта Беретини

от в 17:15 на 10.11.2019
В
Новак Джокович не срещна затруднения в първия си мач от груповата фаза на тазгодишния Финален Мастърс в Лондон. Сърбинът надигра дебютанта в надпреварата - Матео Беретини, след убедителното 6:2 6:1 за едва един час и три минути, прекарани на корта, като по този начин световният номер две, разбира се, се изкачва и на първо място в група ,,Бьорн Борг”. По-късно днес във вечерната сесия Роджър Федерер и Доминик Тийм, които също се намират в тази група, ще излязат на корта.

https://twitter.com/TennisTV/status/1193548538405408771?s=20

Все пак в началото на мача двамата изглеждаха съвсем равностойни, като през първите няколко сервис гейма сервиращите не срещаха трудности.

https://twitter.com/atptour/status/1193542079588323328?s=20

При 3:2 в полза на Ноле обаче липсата на опит на Беретини си каза думата и след няколко грешки от ракетата си италианецът инкасира пробив, който с лекота бе затвърден за 5:2.Постепенно аргументите на Матео в този двубой се изпаряваха един по един, като поразяващият форхенд на осмия поставен биваше безпроблемно неутрализиран от зашеметителната защита на Джокович.С течението на срещата ,,Джокера” видимо се чувстваше все повече ,,в свои води”, а именно - ретурите на сърбина бяха на обичайната висота, грешките му от основната линия бяха страхотна рядкост, маневреността му и движението му по корта бяха безупречни, а всичко това позволяваше на Ноле и да си прави експерименти и да импровизира на корта, което също се увенчаваше с успех.

Миналогодишният финалист реализира нулев пробив, за да се откъсне със сет преднина, а след ранен пробив във втората част сърбинът съвсем затвърди превъзходството си в този двубой.Петкратният шампион на Финалния Мастърс трансформираше защитата в атака по фамозен начин, той превръщаше контраатакуващият тенис в своеобразно изкуство, а чрез образцовото си движение по основната линия ,,рисуваше по корта”.Беретини пък просто не разполагаше с идеи как да бъде конкурентоспособен на днешния си съперник - сърбинът перфектно предугаждаше посоката на мощните удари на Матео, който често правеше отчаяни физиономии в израз на безпомощност. Не след дълго ,,Джокера” се поздрави с втори брейк на сметката си, като по този начин доскорошният номер едно спечели осми пореден гейм, за да поведе с 4:0 във втория сет.В този момент все пак и Джокович показа, че е човек, допускайки няколко нетипични пропуска, след които Беретини най-накрая прекъсна внушителната серия на съперника си и се разписа в резултата на втория сет.

Ноле обаче побърза да възвърне надмощието си и скоропостижно отново вдигна оборотите, за да запише нов пробив, а след като го затвърди - и да стартира тазгодишното си участие в Лондон с блестяща победа!

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Безкомпромисен Джокович стартира в Лондон с убедителен успех над дебютанта Беретини В

Коментари

Следвайте ни в Facebook