Безкомпромисен Еванс даде аванс на Великобритания срещу Германия

от в 18:30 на 30.11.2021
Калоян Соколов

Срещата между Великобритания и Германия изглеждаше като наглед най-непредвидимата измежду четвъртфиналните сблъсъци в отборната надпревара за Купа "Дейвис", но шампионите от 2015-а година потеглиха с убедителен успех и вече са само на една победа от класиране във финалната четворка. Това стана възможно благодарение на Даниел Еванс, който показа тенис на много високо ниво и не срещна никакви трудности да се справи със съпротивата на Петер Гойовчик - 6:2 6:1. Така Камерън Нори ще излезе в опит да подпечата триумфа на своята страна, а негов опонент ще бъде Ян-Ленард Щруф.

Срещата започна с ранен пробив в полза на Еванс и той бързо показа на своя съперник, че се намира в далеч по-добра моментна кондиция. Британецът печелеше всяка една по-продължителна размяна и с лекота намираше път към мрежата, където беше напълно безпогрешен. Всичко това доведе до втори брейк преднина в полза на световния номер 25 и скоро сетът отиде в неговия актив.

Втората част пък стартира напълно аналогично, като германецът трябваше да се бори за всяка една точка на сметката си и единствено съумя да спечели гейма на честта, докато полуфиналистът от Монте Карло ставаше все по-уверен с напредването на мача и с лекота доведе двубоя до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен Еванс даде аванс на Великобритания срещу Германия Калоян Соколов
Теми:  
atp | великобритания | Германия | данил еванс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook