Безкомпромисен Фриц подчини екзекутора на Надал в Мелбърн и ще спори за трофея в Делрей Бийч

от в 07:03 на 19.02.2023
Мартин Петков

Тейлър Фриц през настоящата седмица на домашната си надпревара в Делрей се представя повече от отлично, което му осигури класиране за полуфиналната фаза състезанието. В нея американецът и шампион от United Cup трябваше да премери сили със сънародника си Макензи Макдоналд, който отстрани Рафаел Надал на Аустрелиън Оупън, но днес не демонстрира върха в представянето си и топ поставеният се наложи в поредни сетове, за час и 35 минути на корта - 6:3 7:6(6). С това световният номер 7 подпечата своето класиране за финала в домашния си турнир, където ще си оспорва трофея с Миомир Кецманович.

Фриц имаше летящ на старт на двубоя, след като още от първата точка в мача пое инициативата и без никакво притеснение дирижираше случващото се, продуцирайки множество печеливши отигравания от своята форхенд страна. Този му подем в играта му донесе на шампиона от Индиън Уелс комфортен аванс от два пробива разлика и макар световният номер 56 да редуцира частично пасива си, то оттам насетне фаворитът беше безупречен и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част тонусът в представянето на по-високоранкирания американец видимо се поизгуби, като грешките от неговата ракета зачестиха, което доведе до брейк в актива на Макдоналд. Аутсайдерът първоначално съумя да затвърди предимството си, като спаси възможност за рибрейк, ала се оказа непосилен да защити преднината си впоследствие и Фриц възстанови паритета, предизвиквайки изиграването на тайбрек. В него екзекутора на Надал в Мелбърн потегли ударно с аванс от два минипробива на сметката си, който доразви до 5:3 пункта в своя полза, но въпреки това Фриц трудно можеше да бъде сломен и след като световният номер 7 спечели четири от последните пет точки в американското дерби, узакони победата си.

В другия полуфинал по-рано в хода на днешния състезателен ден в ожесточен сблъсък за място в мача за титлата влязоха четвъртият поставен Миомир Кецманович и бившият шампион в състезанието Раду Албот, които предложиха на зрителите изключително изравнена битка помежду си. Именно молдовецът поднесе голямата сензация до момента в надпреварата и елиминира Томи Пол, който намери място във финалната четворка на тазгодишния Аустрелиън Оупън, но се оказа безсилен срещу представянето на световния номер 33, при което по-високоранкираният тенисист съумя да преодолее съпротивата на носителя на трофея от 2019-я, нуждаейки се от 2 часа и 30 минути на корта, за да подпечата мястото си във финала в Делрей Бийч - 7:6(8) 3:6 6:2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен Фриц подчини екзекутора на Надал в Мелбърн и ще спори за трофея в Делрей Бийч Мартин Петков
Теми:  
atp | делрей бийч | макензи макдоналд | миомир кецманович | раду албот | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook