Безкомпромисен: Кирьос с разгромен успех над един от най-ярките млади таланти

от в 06:58 на 11.03.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос се завърна на корта за първия си двубой от Откритото първенство на Австралия, където спечели титлата на двойки заедно със своя добър приятел Танаси Кокинакис. Австралиецът имаше наглед трудно препятствие пред себе си на старта в Индиън Уелс, защото го очакваше среща с 21-годишния аржентинец Себастиан Баез, който наскоро достигна до финала в Сантяго и е един от най-ярките представители на следващото поколение.

Бившият номер 13 обаче демонстрира пълния си потенциал на корта, показвайки нагледно колко труден за побеждаване ще бъде през седмицата и това му помогна да постигне разгромен успех с 6:4 6:0 и така да си гарантира сблъсък с 32-рия поставен Федерико Делбонис в следващия етап от турнира.

Кирьос можеше мигновено да се окаже с пробив напред, но южноамериканецът предотврати този сценарий чрез няколко отлично проведени разигравания от основната линия. Екстравагантният състезател не спираше да натиска съперника си още от ретур и често произвеждаше своеобразни снаряди от своята ракета. докато Баез стоеше прекалено пасивен и закономерно инкасира брейк в петия гейм, който се оказа решителен за изхода на сета.

Сервисът на канбереца ставаше все по-сериозно оръжие с напредването на мача, като той пласираше в игра цели 90 процента от първите си начални удари и на практика оставаше без шансове младия си опонент. Това даваше огромна сигурност на по-реномирания играч, който можеше да действа най-спокойно при посрещане и вече виждахме австралиеца в пълния му блясък. Фаворитът изпълняваше с лекота и най-трудните неща на корта, а младокът тотално капитулира и скоро Ник можеше да се поздрави с победата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безкомпромисен: Кирьос с разгромен успех над един от най-ярките млади таланти Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | Ник Кирьос | Обзори | себастиан баез

Коментари





Следвайте ни в Facebook