Безкомпромисен Лазаров не остави шансове на местен представител на старта в Хърватия

от в 16:14 на 16.03.2022
Владислав Риждов

През миналата седмица Александър Лазаров достигна до четвъртфиналите на надпреварата от категория М25 в хърватския град Пореч, преди да бъде спрян от непоставен състезател на крачка от полуфиналите. През тази седмица Алекс отново участва на турнир от такава категория в Хърватия, като той се провежда в Ровини, а родният ни представител стартира с рутинна победа, надделявайки над представителя на домакините Лука Микрут с 6:4 6:3.

Двубоят стартира уверено и за двамата, като сервиращите не загубиха нито точка в първите три гейма от откриващата част. Впоследствие обаче се появиха колебания при начален удар и така и двамата имаха възможност да реализират пробиви, но паритетът не бе нарушен. В крайна сметка по-класната игра от страна на българина бързо му донесе брейк в деветия гейм, след който той си подпечата успеха в първата част.

Възходът на Алекс продължи и във втория сет, където той пречупи рано своя съперник и си отвори преднина от 3:1. Оттук насетне националът ни бе недосегаем в оставащите си сервис геймове, а за финал наказа още веднъж Микурт, с което окончателно си гарантира място в следващия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен Лазаров не остави шансове на местен представител на старта в Хърватия Владислав Риждов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | итф | обзор | фючърс | хърватия

Коментари





Следвайте ни в Facebook