Безкомпромисен: Медведев пречупи победилия Григор тенисист и е на 1/4-финал в Синсинати!

от в 22:07 на 18.08.2022
Мартин Петков

Даниил Медведев за поредна година се завърна подобаващо на твърдите кортове в Северна Америка и триумфира с трофея в Лос Кабос, преди впоследствие да се провали при защитата на титлата си на Канадския Мастърс, инкасирайки ранно поражение от Ник Кирьос. Световният номер едно не се нуждаеше от много време и се завърна на победния път на старта в Синсинати, където завоюва трофея през 2019-а година, а днес във фазата на осминафиналите срещна известни трудности, преди да надиграе Денис Шаповалов, който отстрани Григор Димитров в първия кръг. Шампионът от US Open стигна до победата след час и 47 минути на корта с чист успех - 7:5 7:5, и в четвъртфиналите ще се изправи срещу шампиона от Индиън Уелс - Тейлър Фриц.

Руснакът имаше огромни проблеми с това да спечели дебютното си подаване, но съумя да го извади от ситуация 0:40 и в идните минути използва импулса в играта си, за да реализира пробив - 3:1. Канадецът в типичния си стил опитваше при всяка открила му се възможност да атакува, което означаваше много неточности, ала той бързо се реабилитира, като спаси два брейкбола и на свой ред посредством вдъхновение в представянето си възстанови паритета при 4:4. В крайна сметка световният номер едно каза тежката си дума и спечели 11-ия гейм, продължил близо 10 минути, за да осъществи късен пробив, който му донесе и успеха в началния сет.

Във втората част шампионът от US Open продължи да поддържа нивото си високо, като често пъти надхитряваше световния номер 21 при моментите си на ретур, но силите му стигнаха само за пропуснат брейкбол. Последва период на доминация от сервиращите, при чийто край Шаповалов бе близо до това да се сгромоляса, но умело подбираше ударите си и спаси четири брейкбола, за да оцелее в сблъсъка. Отстранилият Гришо тенисист постепенно се пречупи пред играта на световния номер едно, който се превърна в ,,стена" на основната линия и караше канадеца да печели точката по няколко пъти, с което Шапо далеч не се справи и Медведев подобно първата част реализира пробив в 11-ия гейм, за да може на начален удар да затвори срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен: Медведев пречупи победилия Григор тенисист и е на 1/4-финал в Синсинати! Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | денис шаповалов | мастърс 1000 | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook