Безкомпромисен: Рубльов разгроми Гаске за по-малко от час и се класира за четвъртфиналите в Доха!

от в 22:20 на 21.02.2024
Елеонора Александрова

Турнирът в Доха ни предложи много интригуващи двубои, като един от най-интересните сблъсъци от гледна точна на кариерите на двамата опоненти, бе този между бившия представител на топ 10, Ришар Гаске, и световния номер 5, Андрей Рубльов. За 58 минути игра руснакът победи ветерана с 6:3, 6:4.е

В началото срвис играта и на двете страни бе равностойно. След 3:2 обаче московчанинът успя да реализира с пробив на 0 и след това не остане на опонента си да обърне резултата. С кратки отигравания по време на геймовете, сетът приключи бързо, с резултат 6:3.

Втората половина на срещата бе почти идентична на първата, като Рубльов спечели подаване от началния удар на по-опитния си противник още при 2:1. Подобно на предната част, геймовете се развиваха бързо, като и двамата нямаха шанс за пробив, чрез който да увеличат разликата или да изравни резултата. Чак при 5:3, фаворитът в сблъсъка имаше възможността да приключи мача си с пробив, ала французинът спаси два мачбола. Волята на Гаске обаче не бе достатъчна, защото на десетия гейм Рубльов бе безкомпромисен и така руснакът се класира за четвъртфиналите, където ще срещне изненадата на турнира Якуб Меншик, който срещна имена от калибъра на Алехандро Давидович Фокина и Анди Мъри по пътя си към най-добрите 8.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безкомпромисен: Рубльов разгроми Гаске за по-малко от час и се класира за четвъртфиналите в Доха! Елеонора Александрова
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook