Безкомпромисен Синер прелетя през Умбер на старта и си уреди сблъсък с Надал!

от в 15:18 на 10.05.2021
Мирела Николова

Световният №18 Яник Синер си осигури сблъсък с Краля на клея Рафаел Надал във втория кръг на Мастърса в Рим, след като постигна безапелационна победа в последователни сетове над Юго Умбер на старта. Представителят на домакините се справи безпроблемно със съпротивата на френския представител и затвори двубоя в своя полза с 6:2 6:4 след точно 90 минути на корта. В следващата фаза обаче на 19-годишния италианец му предстои най-голямото препятствие на червена настилка в лицето на Рафа Надал, с когото до този момент са се срещали само на Ролан Гарос през 2020 г., когато Матадора се поздрави с трисетов успех.

Още в откриващото си подаване Умбер бе изправен пред опасността да изостане с брейк, но Синер пропиля и двете си възможности след непредизвикани грешки. Първият пробив в срещата все пак не закъсня и италианецът се оттегли на почивката с аванс от 2:1. Той продължи да поставя под напрежение сервис геймовете на опонента си, залагайки на офанзивна игра от дъното на корта, която го изведе до втори брейк, последван от ново безметежно подаване от страна на фаворита в двубоя за 5:1. Яник не изпусна получената инициатива в сета и съвсем скоро откри сметката си в отделните части.

В началото на втория сет преимуществото бе на страната на французина, който засипваше противниковата половина с остри форхенди в близост до основната линия, предизвиквайки неточност от ракетата на Синер. Благодарение на смелата си игра Умбер осъществи пробив, но не съумя да го затвърди след поредица от спрели се в мрежата форхенди и не след дълго паритетът бе възстановен.

Устремът на Яник не спря дотук и той още с ретура успяваше да влезе агресивно в разиграванията и да вземе контрола върху точките, което го изведе до реализирането на нов брейк, след който последва четвърти пореден гейм в сметката на представителя на домакините - 4:2. Оттам насетне Синер нямаше проблеми в това да опази преднината си и да сложи точка на срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен Синер прелетя през Умбер на старта и си уреди сблъсък с Надал! Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | рафаел надал | рим 2021 | юго умбер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook