Безкомпромисен: Синер загуби едва 7 гейма срещу Кецманович и оформи потенциален сблъсък с Шелтън!

от в 23:18 на 05.07.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер записа най-убедителната си победа от началото на кампанията си на Уимбълдън. Световният номер 1 разгроми втората ракета на Сърбия, Миомир Кецманович, с резултат 6:1 6:4 6:2, за едва 1 час и 38 минути игрово време и го очаква суперсблъсък с Бен Шелтън или Денис Шаповалов.

Италианецът изнесе същинска наказателна акция в първия сет срещу бившия номер 27, превъзхождайки го във всеки един аспект на играта, а непредизвиканите грешки бяха сведени до минимум, за разлика от тези на балканеца, който играеше доста по-пасивно и неточно. Това позволи на шампиона от Аустрелиън Оупън да спечели два поредни гейма от подаването на Кецманович и губейки едва две точки от собствения си сервис, поведе с 6:1 за едва 21 минути игра.

Сърбинът започваше да играе по-освободено през втората част на двубоя, макар че Синер отново да имаше своите възможности за пробив, то по-нискоранкираният тенисист имаше едно наум и успешно удържаше на атаките на фаворита. Това ни позволи да станем свидетели на равностоен сблъсък между двамата тенисисти, ала при 4:4 първият поставен пречупи защитата на аутсайдера и беше безкомпромисен при следващото си подаване, увеличавайки преднината си в сетовете.

Втората част се оказа и най-силният момент за Кецманович, тъй като след това Синер отново наложи тотален контрол над сърбина, с агресивна игра от дъното на корта, докато представителят на западната ни съседка започваше да допуска все повече непредизвикани грешки. По подобие на началото на срещата, италианецът отново реализира два пробива в първата половина на сета, а макар и при 5:2 сърбинът да бе близо до това да намали изоставането си и дори да мисли за нещо повече, това не се случи и така топ поставеният продължава да мечтае за втората си "мейджър" титла за годината!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безкомпромисен: Синер загуби едва 7 гейма срещу Кецманович и оформи потенциален сблъсък с Шелтън! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | Обзори | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook