Безкомпромисен Циципас продължава към 1/4-финалите в Марсилия

от в 00:54 на 12.03.2021
Тея Кръстева

Световният номер 5 Стефанос Циципас записа категоричен успех с 6:2 6:3 над французина Лука Пуй в надпреварата Open 13 Provence. С успеха гъркът си осигури четвъртфинален сблъсък срещу друг представител на домакините - Пиер-Юг Ербер.

Циципас победи бившия световен номер 10 за 64 минути игра, пробивайки подаването на своя съперник 4 пъти. Гръцкият тенисист спечели 86 процента от точките на първи сервис и дори за момент не изпита затруднения срещу Пуй, който претърпя операция на десния лакът миналия юли.

По време на двубоя Циципас се движеше отлично по корта и затрудняваше максимално своя опонент, като това бе предпоставка и за немалкия брой непредизвикани грешки от ракетата на французина. Представителят на домакините съумя да реализира един брейк, но силите му не бяха достатъчни, за да постигне нещо по-значимо в срещата, и закономерно отстъпи в последователни сетове.

Стефанос Циципас в момента се бори за 3-та поредна титла в Марсилия, като през 2019г. и 2020г. достигна до крайния успех, побеждавайки съответно Михаил Кукушин и Феликс Оже-Алиасим.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безкомпромисен Циципас продължава към 1/4-финалите в Марсилия Тея Кръстева
Теми:  
стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook