Безкомпромисен Зверев не остави шансове на Рууд и е полуфиналист в Париж!

от в 00:15 на 06.11.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев вчера трябваше да минава през множество перипети, за да преодолее съпротивата на Григор Димитров и изглежда, че победата му е вляла нужната доза самочувствие, защото днес германецът показа далеч по-убедителен тенис и заслужено надигра Каспър Рууд със 7:5 6:4 и така се класира за полуфиналите на Мастърса в Париж. Норвежецът все пак може да извлече позитиви от участието си в турнира, тъй като си осигури място на финалите в Торино, докато четвъртият в света ще излезе утре срещу Даниил Медведев в спор за място на финала.

Двубоят се развиваше напълно равностойно, а шестият поставен печелеше болшинството от разиграванията при второ подаване на опонента си и изглеждаше в добра позиция да пробие. Зверев обаче намираше сервиса си в най-важните моменти и на свой ред притисна скандинавеца, който се пропука при 5:5 и сетът скоро беше в актива на Саша.

Шампионът от Виена продължи да надгражда в представянето си, като контрираше с лекота атаките на Рууд, чиято острота в ударите спадна значително и отново постигна брейк в началния удар на световния номер осем. Норвежецът можеше веднага да изравни резултата, но пропусна три поредни точки за пробив и впоследствие фаворитът не изпита никакви трудности по пътя си към спечелването на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен Зверев не остави шансове на Рууд и е полуфиналист в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | каспър рууд | мастърс в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook