Безкомпромисна Гоф повали 1/2-финалистка от АО и е първата 1/8-финалистка на Ролан Гарос!

от в 14:28 на 31.05.2024
Елеонора Александрова

Коко Гоф имаше колебливо начало на сезона, в който тя показваше непостоянни игри, но през последните две седмици шампионката от US Оупън си възвърна своята най-добра форма и се класира за втората седмица на надпреварата в Ролан Гарос, без да загуби сет. Световната номер 3 надделя полуфиналистката от тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън Даяна Ястремска с 6:2 6:4, а на осминафиналите ще срещне непоставената италианка Елизабета Кочиарето. Така младата тенисистка стана едва втората американка в Оупън ерата, стигнала до втората седмица четири поредни пъти, преди да е навършила 21, като другата такава е Дженифър Каприати.

Гоф показа стабилна игра в хода на целия първи сет, кто се защитаваше на изключително високо ниво. Макар непредизвиканите грешки при нея да бяха повече от уинърите, играта на американката бе доста по-ефективна от тази на украинката, която от своя страна, допускаше доста повече неточности и прибързваше с опитите си за завършващи удари. Това позволи на световната номер 3 да реализира два пробива - един в началото сета и един в края, като така с 6:2 спечели първата част.

Тенденцията от предходния сет продължи и във втория. Гоф продължаваше да бъде по-убедителната на корта, реализирайки удари, които да предизвикват грешки у Ястремска. Макар и световната номер 28 да имаше своите проблясъци в началото, американката бързо пое контрола над играта в свои ръце, а при 5:2 разполагаше с мачпойнт. След седмия гейм играта на третата в света претърпя лек спад, за сметка на тази на украинката, която показа характер и дори имаше шанс да изравни резултата, но преднината, която фаворитката си осигури в началото бе достатъчно голяма, за да затвърди успеха си с 6:4 във втория сет.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безкомпромисна Гоф повали 1/2-финалистка от АО и е първата 1/8-финалистка на Ролан Гарос! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | даяна ястремска | коко гоф | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook