Безкомпромисна и на тревата: Сабаленка се разправи с първата ракета на Русия в Берлин!

от в 20:07 на 20.06.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка трябваше да понесе едно от най-тежките поражения в кариерата си в Ролан Гарос, губейки на 1/4 финалите от 17-годишната Мира Андреева, а самата белоруска тенисистка изпитваше здравословни проблеми през по-голямата част от мача. Изглежда проблемите около бившата номер 1 са вече в историята, защото тя започна кампанията си в Берлин с безкомпромисна победа срещу Дария Касаткина с резултат 6:1 6:4, а в следващия кръг ще срещне Анна Калинская.

Срещата започна по най-добрия възможен начин за световната номер 3. Двукратната "мейджър" шампионка изцяло доминираше в разиграванията и без да остави шанс на бившата представителка на топ 10, реализира два поредни пробива, а впоследствие загуби само един гейм, за да поведе в сетовете.

Втората част започна обещаващо за по-ниско ранкираната тенисистка, тъй като Сабаленка играеше по-колебливо, което позволи на зрителите да станат свидетели на една равностойна битка, а Касаткина показа най-доброто от себе си на ретур.

След 2:2 обаче фаворитката отново си възвърна играта от миналия сет и поведе с пробив. Въпреки критичния за рускинята момент, световната номер 14 не бе готова да отстъпи лесно на по-високо ранкираната тенисистка и съумя да отвърне на пробива в седмия гейм, ала слабата ѝ сервис игра не ѝ позволи да бъде равностойна на Сабаленка и по този начин една от големите фаворитки за титлата в немския град затвърди ролята си, като такава!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безкомпромисна и на тревата: Сабаленка се разправи с първата ракета на Русия в Берлин! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | берлин | дария касаткина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook