Безкомпромисна Мугуруса не остави шансове на Бадоса и е първата финалистка на WTA Finals!

от в 23:55 на 16.11.2021
Владислав Риждов

Гарбинье Мугуруса ще спори за титлата на WTA финалите за първи път в своята кариера. В полуфиналната си среща в Гуадалахара Мугуруса не даде сет на сънародничката си Паула Бадоса и след 6:3 6:3, се поздрави с крайната победа. Испанката изигра мач на високо ниво през днешния ден и бе твърде добра за съперничката си, надделявайки в първия директен двубой между двете.

Мугуруса наложи своя превес още в началните минути на мача. По-опитната от двете състезателки беше и по-солидната на корта и логично първа достигна до пробив. Бившата №1 наказа слаб сервис гейм на своята сънародничка и поведе с 3:1, като дори имаше шанс и за 4:1, но Бадоса се задържа в битката за откриващата част и не позволи на Мугуруса да увеличи преднината си. Световната номер 5 все пак узакони добрата си игра с нов брейк в самия край на сета, доближавайки се на крачка от финала.

Втората част също започна с доминация на 28-годишната испанка, която рано открадна подаването на Бадоса за 2:0. Впоследствие шампионката от Индиън Уелс имаше възможност веднага да си върне пробива, ала Мугуруса не се поддаде на напрежението и задържа комфортния си аванс. По-младата от двете състезателки така и не успя да разгърне потенциала си и да задрудни своята опонентка от другата страна на мрежата. Поставената под номер 7 бе по-категорична от линията за сервис, но пропуските й бяха повече от тези на Мугуруса. Двукратната шампионка от шлема запази високото си ниво на игра в хода на сета и не даваше шансове на съперничката си. Мугуруса сложи точка на спора след разиграване и непредизвикана грешка от страна на Бадоса, която пласира бекхенд в мрежата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безкомпромисна Мугуруса не остави шансове на Бадоса и е първата финалистка на WTA Finals! Владислав Риждов
Теми:  
wta finals guadalajara | wta финали | гарбине мугуруса | гуадалахара | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook