Безкомпромисна Радукану отстъпи само три гейма на старта в Щутгарт

от в 20:46 на 20.04.2022
Диана Андреева

Ема Радукану впечатли с представянето си по-рано през днешния ден, за да започне с категоричен успех участието си на турнира в Щутгарт. Тинейджърката се наложи с 6:2 6:1 над световната номер 197 Сторм Сандърс и по този начин се поздрави със своя втори успех на ниво WTA на клей кортове, който я класира към 1/8-финалите на събитието. Следващото препятствие по пътя й е друга състезателка, калисарана извън първите 100 на ранглистата, а именно Тамара Корпач.

Двете излъчваха известна нервност в действията си с началото на срещата, което доведе до серия от колебливи отигрвания в играта им. Радукану обаче стабилизира представянето си и реализира пробив, а впоследствие съумя да го затвърди, макар и трудно, за преднина от 4:1 в резултата. От този момент насетне поставената под номер осем в схемата беше по-добрата от двете на корта и безпроблемно се доближи до жадувания успех, повеждайки в отделните части.

Вдъхновената игра на 19-годишната състезателка продължи с пълна сила и след почивката. Радукану по категоричен начин добавяше точка след точка в актива си и изглеждаше все по-уверена в действията си. Ранен пробив напълно обезкуражи Сандерс и тя все по-често позволяваше на опонентката си да завършва топката безкомпромисно, а втори брейк за 4:1 напълно лиши срещата от интрига, за да класира британката в следващия етап на надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безкомпромисна Радукану отстъпи само три гейма на старта в Щутгарт Диана Андреева
Теми:  
wta | ема радукану | Обзори | сторм сандърс | тенис турнир в щутгарт | щутгарт жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook