Безкомпромисна Томова донесе първа българска победа на US Open!

от в 22:59 на 25.08.2021
Калоян Соколов

Виктория Томова се намираше в поредица от шест поредни поражения, но българката най-после припомни за реалните си възможности и изигра изключително солиден двубой срещу местната представителка Грейс Мин, която надигра с категоричното 6:0 6:4 и така се класира за втория кръг на пресявките в Ню Йорк, където ще я очаква сериозно препятствие в лицето на бразилката Беатриз Хадад Мая.

Днес Вики стартира по абсолютно вихрен начин, като спечели откриващите седем гейма и държеше напълно инициативата в срещата. Мин все пак се мобилизира и върна пробива в началото на втората част, а впоследствие поведе за пръв път в резултата от началото на двубоя, само че 12-тата поставена отново пое нещата в свои ръце и бързо възстанови паритета.

Последваха спокойни минути за сервиращи до 4:4, когато родната ни представителка влезе в абсолютно безгрешна серия и заслужено се поздрави с крайния успех. Така Томова запазва надежда да намери място в основната схема на US Open за втори път през своята кариера, след като нашето момиче имаше този шанс през миналия сезон, когато отстъпи на Аманда Анисимова още на старта.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безкомпромисна Томова донесе първа българска победа на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook