Безкомпромисни Рууд и Фонинин продължават към третия кръг в Париж!

от в 17:54 на 02.06.2021
Диана Андреева

Изненада след изненада сполетяват тазгодишното издание на Ролан Гарос, но за сметка на това Каспър Рууд не показа нито капка колебание и си осигури място в следващия етап от турнира. Норвежецът не остави никакви шансове на Камил Мачржак и след малко под два часа се поздрави със заслужен успех - 6:3 6:2 6:4. Световният номер 16 ще срещне Алехандро Давидович Фокина в спор за място на 1/8-финалите, а преди това му предстои и участие в двойковата надпревара, където си партнира с друг представител на следващото поколение - Миомир Кецманович. 

В момента Рууд си намира във впечатляваща форма. Младокът си изгради сериозно име в Тура, след като достигна няколко поредни 1/2-финала, а точно преди началото на така очаквания Ролан Гарос, той вдигна своята дебютна ATP титла в Женева, след като надигра Денис Шаповалов в последователни сетове. За сметка на това Мачржак е далеч от най-добрата си игра. Световният номер 126 все пак ще се изкачи в световната ранглиста от следващия понеделник, завръщайки се сред първите 120 в подреждането. 

Комфортна победа записа и друг топ състезател, а именно Фабио Фонини. Италианецът, който неведнъж е доказвал, че може да играе на много високи обороти върху клей настилка, не се намираше в никак добра форма през последните месеци. Фабио не успя да защити титлата си в Монте Карло, което доведе и до спад в класирането му. Но условията в Париж видимо много добре пасват на Фонини, който записа ново категорично представяне и надделя над Мартон Фучович в последователни сетове - 7:6(6) 6:1 6:2. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безкомпромисни Рууд и Фонинин продължават към третия кръг в Париж! Диана Андреева
Теми:  
Камил Майхржак | каспър рууд | мартон фучович | ролан гарос | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook