Безкомпромисни Зверев и Рубльов донесоха 4-ти пореден триумф на Европа в Laver Cup!

от в 21:12 на 26.09.2021
Диана Андреева

Отборът на Европа за четвърти пореден път е шампион на Laver Cup! Представителите на стария континент категорично надделяха над своите противници, изцяло лишавайки тазгодишното издание на демонстративното събитие от интрига. След края на вчерашния ден резултатът бе 12:1 в полза на водените от Бьорн Борг състезатели, което означаваше, че Team World задължително трябваше да спечелят и четирите си двубоя от програмата за неделя. Това обаче не се случи, тъй като още в началото на сесията в TD Garden Александър Зверев и Андрей Рубльов надделяха над Райли Опелка и Денис Шаповалов. 

Зверев и Рубльов донесоха поредна победа на сметката на своя отбор, като с това изцяло затвърдиха позицията си на шампиони и донесоха трофея в ръцете на Бьорн Борг за четвърти път. До момента представителите на Света не са имали честта да държат купата на Laver Cup в ръцете си, а тазгодишното издание на събитието бе най-категорично развилото се до момента в историята. Все пак феновете по трибуните ще стават свидетели на един последен сблъсък, който ще сложи край на надпреварата, като в него един срещу друг все още не е известно кои състезатели ще се изправят. 

Подкрепяни и наставлявани от Роджър Федерер, Зверев и Рубльов достигнаха до днешния си успех доста трудно. Те прекараха повече от 90 минути на корта, ала все пак съумяха да се справят със съпротивата на своите опоненти - 6:2 6:7(4) 10:3. Водени от желанието да сложат край още с този мач на Laver Cup 2021, представителите на Европа на моменти не показваха нужното високо ниво тенис, ала все пак бяха по-постоянни в представянето си, което в комбинация с отличното разбирателство помежду им, им донесе крайната победа в мача, а с това и в турнира. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисни Зверев и Рубльов донесоха 4-ти пореден триумф на Европа в Laver Cup! Диана Андреева
Теми:  
laver cup | александър зверев | андрей рубльов | денис шаповалов | лейвър къп 2021 | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook