Безметежен старт: Швьонтек разгроми световната №8 в първия си мач от Финалите на WTA!

от в 02:27 на 02.11.2022
Мартин Петков

Ига Швьонтек категорично се превърна в абсолютен доминант на женската тенис сцена през тази година и след като записа на името си куп рекорди и отличия, логично влезе в ролята на фаворит за титлата на турнира на най-добрите осем за сезона във Форт Уърт. Полякинята през днешния ден излезе в откриващия си мач за състезанието срещу друга силно прогресирала в последните месеци тенисистка в лицето на Дария Касаткина, като затвърди отличната си серия срещу световната номер 8 и се поздрави с победата в последователни сетове, надигравайки я за пет път в хода на годината - 6:2 6:3. С триумфа си водачката в класацията на WTA оглавява група А, в която още попадат Кори Гоф и Каролин Гарсия.

Още в самото начало на двубоя Ига даде ясно да се разбере, че се чувства напълно уверена в способностите си и с поредица от печеливши отигравания си спечели пробив аванс в резултата. Полякинята впоследствие на свой ред трябваше да се справя с трудности на начален удар, които обаче съумя да преодолее с лекота и беше безкомпромисна спрямо противничката си, удвоявайки предимството си, с което записа и дебютния сет на сметката си.

Подемът в представянето на световната номер едно се забелязваше с просто око и вариацията в ударите, с която шампионката от Ролан Гарос и US Open умело бораваше, даде своето отражение върху резултата, който набъбна до 3:0 в полза на фаворитката. Швьонтек по подобие на предходния сет трябваше да премина през слаб гейм на сервис и отразен брейкбол, за да доведе събитията до очакван развой, узаконявайки 65-ата си победа за сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безметежен старт: Швьонтек разгроми световната №8 в първия си мач от Финалите на WTA! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta финали | дария касаткина | ига швьонтек | форт уърт

Коментари





Следвайте ни в Facebook